Това, което предсказваме, става с точност. Кривата на инфекцията у нас

...
Това, което предсказваме, става с точност. Кривата на инфекцията у нас
Коментари Харесай

Ръководещият екипа от математици: Наближават решаващите 10 дни, трябва да устискаме!

 Това, което предсказваме, става с акуратност. Кривата на инфекцията у нас не е класическа. Тя има по-друга динамичност и ще се изправи. Това разяснява пред БНТ  ръководещият екипа от математици, които вършат математически модели за разпространяването на ковид проф. Николай Витанов. По думите му, в случай че епидемията беше класическа, към този момент е трябвало да сме в пика на заразата. Той даде образец с Дания, които са се движели по-добре от нас. 

" Те изтърваха обстановката с 5 дни и сега болестта се развива 6-7 пъти по-бързо от при нас. Всеки ден, в който държим карантината, е златен. В Турция също се развива една класическа крива на епидемия. Ние избрахме това закъснение, макар че ще натоварим здравната система, само че аз съм оптимист. След три седмици ще кажа положителни вести, само че не споделям какви тъкмо “, разясни Витанов.

Той бе безапелационен, че пандемията е върнала доверието в науката и предизвести:  " Наближават решаващите 10 дни. Кризата ще се опита да ни удари, а ние би трябвало да устискаме, с цел да не ни застигне датският вид “, съобщи проф. Витанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР